Waar moet je op letten bij het kopen van condooms?

Een condoom is een anticonceptie middel. Deze zorgt er voor dat tijdens geslachtsgemeenschap de vrouw niet zwanger kan raken. Een condoom is van rubber en dient om de piemel van de man gedaan te worden. Ook dient een condoom voor het voorkomen van een geslachtsziekte (SOA).

Wat voor soorten condooms bestaan er?

Er bestaan veel verschillende soorten condooms. Condooms van verschillende diktes en/of groottes,  condooms met verschillende smaakjes, maar ook condooms met bijvoorbeeld verschillende kleurtjes. Je kan condooms kopen in een grote verpakking maar ook in een kleine verpakking. Er zijn verschillende diktes om de man en de vrouw een plezier te doen. Sommige mensen maakt het niks uit maar anderen willen er meer van voelen, dan is een dunne condoom wel wat voor hem en haar. De verschillende groottes bestaan omdat elke piemel anders is natuurlijk. Niet alle condooms passen bij alle mannen. Verschillende smaakjes qua condooms en verschillende kleurtjes is ook voor het plezier van de man en de vrouw. De smaakjes kunnen dienen voor wat meer plezier bij de orale seks.

Waar moet je op letten bij het kopen van een condoom?

Online Condooms kopen kan soms een beetje beschamend zijn maar het is toch wel zeer belangrijk. Je wilt namelijk geen geslachtsziekte oplopen en als je jong bent wil je al helemaal niet zwanger raken. Sommige mensen die wat ouder zijn willen misschien ook niet zwanger raken, en dan is een condoom ook verstandig om te gebruiken. Bij het kopen van een condoom moet je erop letten of je wel de goede maat hebt.

Als je van plan bent om een man een bepaald pleziertje te doen, kan je er voor kiezen om een condoom te kopen met een smaakje. Zorg dat je genoeg condooms in huis hebt, voor de zekerheid. Stel dat je een vaste vriend hebt, zal je wel wat vaker geslachtsgemeenschap hebben en dan is het vervelend als je niks in huis hebt. Je kan ook een condoom kopen met andere pleziertjes. Er is tegenwoordig zoveel keus, dat je eigenlijk even zou moeten kijken wat er allemaal geboden wordt.

Top 20 veel gestelde vragen over condoomgebruik

    1. Wat is een condoom?
      Een condoom is een dunne rubberen hoesje dat over de penis wordt geplaatst tijdens geslachtsgemeenschap om zowel mannen als vrouwen te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) en ongewenste zwangerschap.
    2. Hoe werkt een condoom?
      Een condoom werkt door te voorkomen dat sperma in contact komt met de vagina of anus tijdens geslachtsgemeenschap. Het condoom vangt het sperma op en voorkomt dat het in het lichaam van uw partner terechtkomt.
    3. Hoe moet ik een condoom omdoen?
      Open de verpakking voorzichtig om scheuren te voorkomen en haal het condoom eruit. Plaats het condoom op de top van de penis en rol het helemaal af tot aan de basis van de penis. Zorg ervoor dat er geen luchtbelletjes achterblijven en dat het condoom goed past.
    4. Wat moet ik doen als het condoom afglijdt?
      Als het condoom afglijdt tijdens de geslachtsgemeenschap, stop dan onmiddellijk en vervang het condoom. Gebruik geen scheur of beschadigd condoom en gebruik voor elke geslachtsgemeenschap een nieuw condoom.
    5. Kan ik een glijmiddel gebruiken met een condoom?
      Ja, u kunt glijmiddelen gebruiken met condooms om de geslachtsgemeenschap te vergemakkelijken. Gebruik echter geen glijmiddelen op oliebasis, omdat deze het condoom kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor glijmiddelen op waterbasis of siliconenbasis.
    6. Hoe lang kan ik een condoom gebruiken?
      Gebruik elk condoom slechts één keer en gooi het weg na gebruik. Condooms hebben ook een vervaldatum. Gebruik nooit een condoom dat over de datum is.
    7. Kan ik meerdere condooms tegelijk gebruiken voor extra bescherming?
      Nee, gebruik nooit meerdere condooms tegelijkertijd. Dit verhoogt het risico op scheuren en biedt geen extra bescherming. Gebruik altijd slechts één condoom per geslachtsgemeenschap.
    8. Kan een condoom breken?
      Ja, condooms kunnen breken als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Zorg ervoor dat het condoom goed past en dat er geen luchtbelletjes achterblijven. Gebruik ook geen glijmiddelen op oliebasis, omdat deze het condoom kunnen beschadigen.
    9. Kan ik een condoom gebruiken in combinatie met andere anticonceptiemidden?
      Ja, condooms kunnen veilig worden gebruikt in combinatie met andere anticonceptiemiddelen, zoals de anticonceptiepil. Het gebruik van meerdere vormen van anticonceptie biedt extra bescherming tegen ongewenste zwangerschap en SOA’s.
    10. Kan ik een condoom gebruiken tijdens orale seks?
      Ja, u kunt condooms gebruiken tijdens orale seks om uzelf en uw partner te beschermen tegen SOA’s. Er zijn speciale condooms verkrijgbaar voor orale seks, die vaak een smaakje hebben.
    11. Hoe vaak moet ik een condoom vervangen?
      Als u van partner wisselt, vervang dan het condoom voordat u seks hebt met uw nieuwe partner. Vervang het condoom ook als u het al langere tijd in uw portemonnee of tas hebt bewaard, omdat hitte en wrijving het condoom kunnen beschadigen. Gebruik ook altijd een nieuw condoom voor elke geslachtsgemeenschap.
    12. Kan ik condooms gebruiken tijdens zwangerschap?
      Ja, condooms zijn veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en bieden extra bescherming tegen SOA’s. Gebruik echter geen condooms die zijn behandeld met spermadodende middelen, omdat deze het sperma kunnen beschadigen en de kans op zwangerschap vergroten.
    13. Hoe kan ik zien of een condoom goed past?
      Kies een condoom dat goed past op de penis en niet te strak of te los zit. Het condoom moet stevig op zijn plaats blijven zitten tijdens geslachtsgemeenschap. Probeer verschillende maten condooms uit om te bepalen welke maat het beste bij u past.
    14. Hoe kan ik er zeker van zijn dat het condoom veilig is?
      Koop condooms alleen bij betrouwbare winkels en controleer of het condoom een CE-markering heeft. Dit betekent dat het condoom is getest en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.
    15. Kan ik condooms gebruiken als ik allergisch ben voor latex?
      Ja, er zijn condooms verkrijgbaar die zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn voor mensen met een latexallergie, zoals polyurethaan en polyisopreen. Deze condooms bieden dezelfde bescherming als latexcondooms.
    16. Hoe kan ik het beste het condoom verwijderen?
      Nadat u klaar bent met geslachtsgemeenschap, houdt u de basis van het condoom vast terwijl u de penis uit de vagina of anus trekt. Gooi het condoom in de vuilnisbak en spoel het niet door het toilet.
    17. Hoe vaak moet ik het condoom controleren tijdens de geslachtsgemeenschap?
      Controleer regelmatig tijdens de geslachtsgemeenschap of het condoom nog goed zit.
    18. Kan ik een condoom hergebruiken?
      Nee, het is niet veilig om een condoom te hergebruiken. Elk condoom is ontworpen voor eenmalig gebruik en het hergebruiken van een condoom verhoogt het risico op scheuren en infecties.
    19. Hoe moet ik condooms bewaren?
      Bewaar condooms op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hitte. Bewaar condooms niet in uw portemonnee of tas, omdat hitte en wrijving het condoom kunnen beschadigen.

 

de resterende vragen

  1. Zijn er situaties waarin ik geen condoom kan gebruiken?
    Ja, als u allergisch bent voor condoommateriaal of als u vaginale irritatie of pijn hebt, moet u mogelijk andere vormen van anticonceptie overwegen. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over het gebruik van condooms.
  2. Kan ik condooms gebruiken tijdens de menstruatie?
    Ja, condooms kunnen veilig worden gebruikt tijdens de menstruatie. Het gebruik van condooms biedt extra bescherming tegen SOA’s en ongewenste zwangerschap.
  3. Zijn er situaties waarin ik extra voorzichtig moet zijn bij het gebruik van condooms?
    Ja, als u anale seks hebt, moet u extra voorzichtig zijn bij het gebruik van condooms. Gebruik speciale condooms voor anale seks en gebruik extra glijmiddel om scheuren te voorkomen.

Online Condooms kopen

We hopen dat deze lijst met veel gestelde vragen over condoomgebruik u heeft geholpen om meer te weten te komen over het belang van condooms en hoe u ze veilig kunt gebruiken tijdens geslachtsgemeenschap. Als u nog vragen heeft of meer informatie nodig heeft over het gebruik van condooms, raadpleeg dan uw arts of een vertrouwde bron voor seksuele gezondheid.

Onthoud dat het gebruik van condooms een belangrijke stap is in het beschermen van uzelf en uw partner tegen SOA’s en ongewenste zwangerschap. Zorg er altijd voor dat u condooms bij de hand hebt en gebruik ze tijdens elke seksuele activiteit.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het kopen van condooms, dan zijn er tal van mogelijkheden beschikbaar bij uw plaatselijke apotheek, drogist of online. Zorg ervoor dat u condooms koopt van een betrouwbare bron en let op de vervaldatum.

Veilig vrijen begint met het juiste gebruik van condooms en andere vormen van anticonceptie. We hopen dat deze lijst met veelgesteldevragen over condoomgebruik u heeft geholpen om veilig en verantwoordelijk te blijven tijdens uw seksuele activiteiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Anne niempje schreef:

    Gebruik altijd condooms bij scharrels en aan het begin van een eventuele nieuwe relatie.. heeft mij tot nu toe altijd soa vrij gehouden. Aanrader dus, ook al vinden mannen dat over het algemeen vaak toch wel een klein probleem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *