Wees op uw hoede bij internet dating

Heeft u weleens aan internetdating gedaan? Tegenwoordig lijken steeds meer mensen deze manier van daten hebben ondervonden. Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden op een datingsite, uw persoonlijke gegevens invullen en de computer gaat automatisch op zoek naar een leuke match. Indien er een match zich aandient en u legt voor het eerst contact met de ander, dan kan dit heel spannend zijn, want u weet niet wie die andere persoon is. In dat geval moet u ook heel voorzichtig zijn met wat u allemaal vertelt aan diegene, want helaas komt het nog steeds voor dat sommigen niet te vertrouwen zijn. Daarom willen we u erop attenderen dat u op uw hoede moet zijn met wie u contact maakt en mogelijk gaat afspreken. Waarom is dat zo?

Kwade bedoelingen

Het komt nog steeds veel voor dat er personen actief zijn op datingsites die helemaal niet op zoek zijn naar een partner, maar juist kwade bedoelingen hebben. Uit onderzoek van webshop Erectiepillen blijkt dat veel oplichters heel slinks te werk gaan. De meest voorkomende truc is die van het geld overmaken op zijn rekening. De oplichter probeert eerst  een band op te bouwen, zodat u diegene gaat vertrouwen. Na verloop van tijd gaat de oplichter om geld gaan vragen omdat ze het zogenaamd financieel heel zwaar hebben. Dit is vaak lariekoek, want het enige wat de oplichter probeert is om geld uit uw zakken te kloppen. Zo zijn er nog een aantal bekende oplichtingspraktijken die helaas nog veelvuldig voorkomen op datingsites.

Hoe kunt u dit herkennen?

Mocht u ook net op een datingsite actief zijn moet u ervoor zorgen dat u niet met zo’n crimineel in aanraking komt. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe herkent u dit? Vaak vragen oplichters om persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, e-mailadressen en codes. Ook proberen zij zoveel mogelijk van u te weten te komen. Dit is natuurlijk logisch bij een datingsite, maar vaak gaat het verder dan een alleen maar een gezellige date. Zij willen zoveel mogelijk informatie verzamelen zodat ze gerichter te werk kunnen gaan. Ook gebruiken oplichters vaak hele vreemde namen waarover verder geen informatie te vinden is op het internet.

Herkent u één van deze bekende punten? Pas dan goed op uw tellen, want voor u het weet loopt u in iemands val.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *